Sefer Halilović o Palestini

Sefer Halilović o Palestini: Dodik i većina bošnjačkih političara su najobičnije kukavice
13. Juli 2014

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) Sefer Halilović oštro je osudila izjave Milorada Dodika kojima odobrava ubijanje civila, uključujući i djecu, u Palestini te na isti način “priziva sličan scenarij za Bošnjake u Bosni i Hercegovini”.

Iz BPS tvrde da Dodik istovremeno negira genocid i slavi ratne zločince koji su počinili strašne zločine nad nesrpskim stanovništvom u BiH.

“Napominjemo da su po izvještajima Ujedinjenih naroda gotovo dvije trećine ubijenih Palestinaca civili, među njima i djeca, dok se u toj zemlji bestijalno ruše džamije i vrši mučenje Palestinaca koji u 21. stoljeću žive na najmizerniji način, u getu koji podsjeća na Aušvic. Biti na strani onih koji ubijaju civile, djecu i ruše vjerske objekte znači biti najobičnija ljudska i civilizacijska kukavica “, ističu iz stranke Sefera Halilovića.

Također, BPS-Sefer Halilović najoštrije osuđuje šutnju i kukavičluk bošnjačkih političkih predstavnika i predsjednika stranka.

“Oni zarad čuvanja fotelja i stranačkih koalicija sa Dodikom, sadašnjih ili budućih planiranih, šute na ovakvo Dodikovo ponižavanje države Bosne i Hercegovine i Bošnjaka te svih pripadnika islamske vjere”, navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.

(Klix.ba)

Tags: