PETICIJA ZA USVAJANJE REZOLUCIJE O SREBRENICI U PARLAMENTU BiH

Zašto potpisati peticiju?
Body: 

2015 - Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine

Bratstvo Bošnjaka Preživjelih Genocid, u ime građana Bosne i Hercegovine, zahtjeva od Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvajanje Rezolucije o Srebrenici, kojom je potvrđena činjenica da su vojne i paravojne formacije Srba iz Srbije i samozvane “Republike Srpske” počinile genocid nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja. Rezoluciju o Srebrenici su usvojili Evopski parlament, Kongres Sjedinjenih Americkih Država, te Parlamenti Kanade i Australije.     
   

Paradoksalno je da Bosna i Hercegovina, čiji su gradjani žrtve genocida nije usvojila Rezoluciju o Srebrenici. Ovaj paradox je moguć, zahvaljlujući srpskim parlamenatarcima, koji predstavljaju srpski narod, i koji uporno negiraju genocid. Gospodo - srpski parlamentarci, pokazite mimimum dostojanstava i poštovanja, ako ne prema žrtvama genocida, onda barem prema vlastitom narodu koga predstavljate, i koji ne želi da nosi ljagu na svome imenu - podržite usvajanje Rezolucije o Srebrenici.
 

Bratsvo Bošnjaka Preživjelih Genocid u ime građana Bosne i Hercegovine, zahtjeva od Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine proglašavanje jula 11, 1995 Danom nacionalne žalosti u Bosni i Hercegovini. Ovaj tragičan dan u historiji Bosne i Hercegovine i Bošnjaka treba da nas podsjeća na genocid koji je počinjen nad Bošnjacima u ime homogene Srbije. Prihvatanjem činjenice da je genocid počinjen i proglašavanjem jula 11, 1995 Danom nacionalne žalosti, je prilika da se oni u čije je ime genocid počinjen, distanciraju od počinioca genocida i zajedno sa Bošnjacima grade bolju budućnost za sve narode Bosne i Hercegovine.

Sa Poštovanjem,
Upravni Odbor Bratstva Bošnjaka Preživjelih Genocid 

 

Postavite ovaj link na svoju stranicu da pomognete peticiju: 

http://milionbosnjaka.org/sites/default/files/newsletter/MB_Newsletter_01.html

 

Sign the petition!
Check this box if you wish to receive updates about this petition campaign
Galerija slika: 
Banner za vaš sajt da pomognete peticiju: 
<a class="embedly-card" href="http://milionbosnjaka.org/petition/peticija-za-usvajanje-rezolucije-o-srebrenici-u-parlamentu-bih"><img src="http://milionbosnjaka.org/sites/default/files/711_peticija_164x388.png"></a>